Ana SayfaGündemSerhat Türkel’den Çiftçiye Destek

Serhat Türkel’den Çiftçiye Destek

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ağırlaşan ekonomik kriz karşısında üreticiye destek olmak için kentte çalışma başlattı. Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri 30 bin adet sebze fidesini, geçimini çiftçilikle sağlayan ailelere dağıttı.

Atakum Belediyesi, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Serhat Türkel’in liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kırsal kesimde yaşayan ailelere 30 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.

30 Bin Fide Dağıtıldı

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, domates, patlıcan, biber ve salatalık gibi birçok sebze fidesini kentin yüksek rakımlı mahallelerindeki üreticilere teslim etti. Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız ve Belediye Meclisi Tarım Komisyonu üyeleri de bu çalışmalara katıldı.

“Fide Üretimini Kendimiz Gerçekleştireceğiz”

Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, fidelerin kırsal mahallelerin nüfusuna göre eşit bir şekilde dağıtıldığını belirterek, “Meyvalı Mahallesi’ne bin 50 adet fide teslim ettik. Kırsal mahallelerimize, nüfusuna göre sekiz yüz, bin, bin 500 arası fide veriyoruz. İncesu tarafında bir arazimiz var. O arazide fide üretimini kendimiz gerçekleştireceğiz.” dedi.

4 Bin Aileye Ulaşacak

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, 30 bin adet sebze fidesini 4 bin aileye ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “İlk hizmetimiz fide dağıtımı ile başladı. Bundan sonra da çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. Üreticilere kolay gelsin, diyoruz. Biz Atakum Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.” dedi.

Çiftçiler Memnun: Teşekkürler Serhat Türkel

Meyvalı Mahallesi Muhtarı Süleyman Sağlam, çalışmanın üretime ve çiftçiye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Serhat Türkel Başkana ve ekibine destekleri için çok teşekkür ederim. Çalışma halkımız için çok güzel bir hizmet ve üretime önemli bir teşvik.” dedi. Çiftçi Mustafa Kanık, “Atakum Belediyesi’nin verdiği destekten çok memnunum. Çalışmaların devamını bekliyoruz.” derken mahalle sakini Kadın Sağlam, “Çok güzel bir çalışma. Allah razı olsun. Sebze fidelerimizi aldık. Bu fideleri, akşam serinliğinde bahçeye dikeceğim.” ifadelerini kullandı.

Serhat Türkel Serhat Türkel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img