Ana SayfaGündemSeçim Yaklaşıyor: YSK'nın Takvimine Göre Seçim Yasakları ve Propaganda Serbestliği Yarın

Seçim Yaklaşıyor: YSK’nın Takvimine Göre Seçim Yasakları ve Propaganda Serbestliği Yarın

31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlere sayılı günler kala, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, seçim yasakları ve propaganda serbestliği yarın başlayacak. İşte seçim yasakları ve propaganda serbestliği hakkında detaylar:

Yarın itibarıyla, seçim propaganda süresi başlayacak ve aynı zamanda bazı seçim yasakları da devreye girecek. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de başlayacak ve seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59’da sona erecek.

Seçim Yasakları Neleri Kapsıyor?

Bu süre zarfında, seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet siteleri üzerinden sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak, seçim süresince genel yollar üzerinde, mabetlerde ve kamu hizmeti gören binalar ile ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanların dışında toplu olarak sözlü propaganda yapmak yasak olacak.

Ayrıca, açık alanlarda güneşin batmasını takiben ikinci saatin sonundan güneşin doğmasına kadar toplu olarak sözlü propaganda yapılması da yasaklanacak.

Vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilen mesajlar veya taşınabilir/sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndererek propaganda yapılması da yasaklanacak. Ancak, siyasi partiler kendi üyelerine her zaman bu tür mesajlar gönderebilecekler.

Devlet İmkanları Kullanılamayacak

Seçim sürecinde, bakanlar, milletvekilleri ve adayların yurt içinde yapacakları seçim propagandası gezilerinde, devlet imkanları kullanılamayacak. Bu kapsamda yapılacak gezilerde protokol icabı olan karşılama ve uğurlama törenleri düzenlenemeyecek, resmi ziyafetler verilemeyecek. Ayrıca, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası kapsamındaki gezilerine hiçbir memur katılamayacak.

Yarın başlayacak olan seçim yasakları ve propaganda serbestliği sürecinde, YSK’nın belirlediği kurallara uyulması ve adil bir seçim ortamının sağlanması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img