Ana SayfaEkonomiSamsun TSO, Batum’a çalışma gezisi düzenledi

Samsun TSO, Batum’a çalışma gezisi düzenledi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Gürcistan ile ticari ve ekonomik bağları pekiştirmek amacıyla bir çalışma gezisi düzenleyerek Batum’u ziyaret etti. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu liderliğindeki heyet, 15 Şubat Çocuk Çağı Kanser Günü vesilesiyle Gürcistan’ın Batum kentine bir dizi temaslarda bulundu.

Heyetin ilk durağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Batum Başkonsolosluğu oldu. Burada Başkonsolos Rıza Kağan Yılmaz ve Ticaret Müşaviri Canberk Güzel ile bir araya gelen STSO heyeti, Samsun’un ekonomik ve ticari potansiyeli hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmelerde, Samsun ve Gürcistan arasındaki sağlık turizmi, dış ticaret ve e-ihracat potansiyelleri masaya yatırıldı.

samsun-TSO
samsun-TSO

Daha sonra MÜSİAD Gürcistan Temsilcisi Hamza Köse ve Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze ile görüşen heyet, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da derinleştirme yollarını tartıştı. Romanadze, Türk iş insanlarını Gürcistan’da iş yapmaya ve karşılıklı ticareti artırmaya davet etti. Samsun heyeti, ziyaretleri boyunca Gürcistan basınının da ilgisini çekti.

Samsun TSO ihracata dikkat çekti

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu, ziyaretin amacının, Samsun’un ekonomik gücünü Gürcistan ile paylaşmak ve her iki tarafın da yararına olacak iş birliklerini geliştirmek olduğunu belirtti. Murzioğlu, Samsun’un Karadeniz’in parlayan yıldızı olduğunu vurgulayarak, şehrin üretim ve ihracat kapasitesine dikkat çekti.

Ziyaret, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi ve Gürcistan Uluslararası Yatırımları Derneği Başkanı Osman Çalışkan ile yapılan görüşmeyle son buldu. Samsun TSO heyeti, Batum’daki çalışma gezisini tamamlayarak, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi yönünde önemli adımlar attı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img