Ana SayfaGündemSamsun Belediyesi'nden Atakum'a Yepyeni Kütüphane Parkı

Samsun Belediyesi’nden Atakum’a Yepyeni Kütüphane Parkı

Samsun Belediyesi, Atakum ilçesinde 10 bin 702 m²’lik alanda çok yönlü bir yaşam alanı olacak Kütüphane Parkı’nın inşaatına başladı. Park, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk eğlence alanları ve okuma bölümleriyle her yaştan insanı ağırlayacak.

Samsun Belediyesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesindeki Emek Parkı yakınlarında, Alparslan Bulvarı üzerinde, toplam 10 bin 702 m² alanda Kütüphane Parkı’nın inşasına başladı. Çok yönlü bir yaşam alanı olacak park, geniş yeşil alanları, yürüyüş ve gezinti yolları, çocuklar için eğlence alanları, spor ve egzersiz bölgeleri ile kitap okuma köşelerini kapsıyor. Parkın tasarımı, her yaştan bireye hitap eden ve doğayla iç içe bir dinlenme alanı oluşturma amacını taşıyor.

Samsun Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Köksal, parkın bölge sakinlerine yönelik önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Köksal, “Atakum’a ve şehrimize değer katacak bu projede 800 metrelik yürüyüş yolu, çeşitli spor ve dinlenme alanları ile 200 ağaç ve binlerce süs bitkisi yer alacak. Kütüphane Parkı, kent yaşamına yeşil ve huzurlu bir soluk getirecek” şeklinde konuştu. Kütüphane Parkı’nın, sadece bir dinlenme ve eğlence alanı olmanın ötesinde, bölge sakinlerini kitaplarla buluşturacak bir kültürel merkez olarak da hizmet vereceği vurgulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img