Ana SayfaGündemSamsun Alaçam ve Salıpazarı'nda Oylar Yeniden Sayılabilir

Samsun Alaçam ve Salıpazarı’nda Oylar Yeniden Sayılabilir

Samsun’un Alaçam ve Salıpazarı ilçelerinde, CHP ve MHP’nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar sonucunda, boş ve geçersiz oyların yeniden sayımı gündemde. Kesin olmayan sonuçlara göre kazanan adayların kaderi, yeniden sayım sonuçlarına bağlı olacak.

Samsun’un Alaçam ve Salıpazarı ilçelerinde, yerel seçimlerin ardından yaşanan oy sayım sürecinde CHP ve MHP tarafından yapılan itirazlar, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini gündeme getirdi.

Alaçam ilçesinde 16.660 seçmenin oy kullandığı 95 sandık için CHP, Salıpazarı ilçesinde ise 14.686 seçmenin tercih yaptığı 69 sandık için MHP, boş ve geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması talebiyle ilçe seçim kurullarına başvuruda bulundu.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilgili ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

İtirazlar, Alaçam’da MHP adayı Ramazan Özdemir’in ve Salıpazarı’nda Büyük Birlik Partisi adayı Refaettin Karaca’nın kazandığı bildirilen seçim sonuçları üzerinde yeniden düşünülmesini sağlayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img