Ana SayfaDünyaRusya'da Petrol Rafinerisinde Yangın: Ölü ve Yaralılar Var

Rusya’da Petrol Rafinerisinde Yangın: Ölü ve Yaralılar Var

“Rusya’nın Komi Cumhuriyeti’ndeki bir petrol rafinerisinde çıkan yangında 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Yangın, güvenlik kurallarının ihlali sonucu meydana geldi.”

Rusya’da Petrol Rafinerisinde Yangın: Acı Bilanço

Rusya’nın Komi Cumhuriyeti’nde bulunan bir petrol rafinerisinde çıkan yangın, 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Yangında ayrıca 1 kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili detaylar ve gelişmeler şöyle:

Yangının Nedeni ve Sonuçları

Federal Çevre, Teknoloji ve Nükleer Denetim Servisi (Rostechnadzor) tarafından yapılan açıklamada, yangının güvenlik kurallarına uyulmamasından kaynaklandığı belirtildi. Komi Cumhuriyeti Başkanı Vladimir Uiba ise yangının Ukrayna ile savaştan bu yana bazı Rus rafinerilerini hedef alan insansız hava aracı saldırılarından değil, güvenlik kurallarının ihlalinden kaynaklandığını ifade etti.

Yangının Söndürülmesi ve Sonrası

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, yangının söndürülmesi için 74 personel görev aldı. Yangının bir müteahhit firma tarafından yapılan rutin teknik çalışmalar sırasında meydana geldiği tespit edildi. Komi Cumhuriyeti Soruşturma Komitesi ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangının söndürülmesinin ardından rafinerinin normal işleyişine devam ettiği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img