Ana SayfaBeslenmeRamazanda Tok Tutan Yiyecekler: Uzm. Diyetisyen Nesrin Eriş'ten Öneriler

Ramazanda Tok Tutan Yiyecekler: Uzm. Diyetisyen Nesrin Eriş’ten Öneriler

cevizRamazan ayında tok kalmak ve sağlıklı bir oruç süreci geçirmek için uzman diyetisyen Nesrin Eriş’in önerdiği besinler:

1. Ceviz:

  • İçeriğindeki Omega-3 yağ asitleri, ramazanda açlığa bağlı unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğini azaltabilir.
  • Günde 2-3 tane ceviz tüketmek önerilir.
  • İyi yağ, lif ve protein içeriği ile kilo yönetimine yardımcı olabilir.

yogurt2. Yoğurt:

  • Yüksek kalsiyum ve konjuge linoetik asit (CLA) içerir, bu da karın yağ yakımını hızlandırabilir.
  • İftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt, kilo alımını azaltabilir.

yulaf ezmesi nasil yenir pisiril

 

3. Yulaf Ezmesi veya Kepek:

  • Bitkisel protein ve lif içerir, glisemik indeksi düşüktür.
  • Uzun süre tok kalmayı sağlar ve kan şekerinin düşmesini engeller.
  • B grubu vitaminleri içerir, stresi azaltabilir ve hafızayı güçlendirebilir.
yumurta
yumurta

4. Yumurta:

  • Yüksek kaliteli protein kaynağıdır.
  • Sahurda 1 yumurta tüketmek vücuda gerekli proteinin büyük bir kısmını sağlar ve tokluk hissini artırabilir.

Ramazan boyunca bu besinleri düzenli olarak tüketmek, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programına katkı sağlayabilir. Ancak bireylerin özel sağlık durumlarına ve ihtiyaçlarına göre beslenmelerini düzenlemeleri önemlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img