Ana SayfaDünyaPapua Yeni Gine'de Toprak Kayması Felaketi: 2 Binden Fazla İnsan Tehlikede

Papua Yeni Gine’de Toprak Kayması Felaketi: 2 Binden Fazla İnsan Tehlikede

Papua Yeni Gine’de yaşanan toprak kayması felaketinde 2 binden fazla kişi toprak altında kaldı. Felaket bölgesinde devam eden kurtarma çalışmalarıyla ilgili güncel bilgiler.

Toprak Kayması Felaketi: 2 Binden Fazla İnsan Tehlikede

Papua Yeni Gine hükümeti, 24 Mayıs’ta yaşanan toprak kayması felaketinde 2 binden fazla insanın toprak altında kaldığını duyurdu. Güney Pasifik ülkesi bu felaketle sarsılırken, kurtarma ekipleri büyük bir çaba içinde.

Bölge Halkı Kurtarma Çalışmalarına Destek Veriyor

Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yerel halk da eliyle, sopalarla ve küreklerle toprağı kazarak toprak altında kalanları bulmaya çalışıyor. Ancak şimdiye kadar sadece 6 kişinin cansız bedenine ulaşılabildiği belirtildi.

Yardım Çağrılarına Halktan Destek

Heyelanın vurduğu bölgede bir çift, 8 saat sonra enkaz altından çıkarılarak kurtarıldı. Yetkililer, felaketin etkilediği bölgede binlerce kişinin yaşadığını ve kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Felaketin Boyutları

24 Mayıs’taki toprak kayması sonucunda en az bin 250 kişinin evsiz kaldığı, 150’den fazla evin 8 metre derinliğinde toprak altında kaldığı ve yaklaşık 250 evin tahliye edildiği ifade edildi. Felaket bölgesindeki insanların güvenliği için çalışmalar sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img