Ana SayfaEkonomiMükellefler İçin Enflasyon Düzeltmesi Kararı

Mükellefler İçin Enflasyon Düzeltmesi Kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, mükelleflerin 2024 birinci geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi yapmamasına karar verdi. Bu kararla birlikte, birinci geçici vergi beyannamesi verilirken enflasyon düzeltmesi yapılmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 2024 hesap döneminin birinci geçici vergi döneminin (Ocak-Mart 2024) sonu itibarıyla, mükelleflerin enflasyon düzeltmesi yapmaması uygun görüldü.

Bu kararla birlikte, 17 Mayıs 2024’e kadar verilmesi gereken birinci geçici vergi beyannamesi, enflasyon düzeltmesi yapılmadan ve bilançonun doldurulmasına gerek olmadan verilecek.

Ancak, 2023 hesap dönemi sonuna ait bilançolar enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak. Sürekli olarak işlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile uğraşan mükellefler ise (her geçici vergi dönemi sonu itibarıyla) enflasyon düzeltmesi yapma zorunluluğuna sahip olduklarından, 2024 hesap döneminin birinci geçici vergi dönemi dahil enflasyon düzeltmesi yapmaya devam edecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img