Ana SayfaEkonomiKripto Varlıklar İçin Yasa Tasarısı Meclis Gündeminde!

Kripto Varlıklar İçin Yasa Tasarısı Meclis Gündeminde!

AKP, kripto varlıkların yasal tanımını içeren kanun teklifini bugün saat 15.30’da TBMM’ye sunacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu teklifin kripto varlıklar için ilk kez yasal tanımı içereceğini belirtmişti. İşte detaylar:

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkındaki ayrıntıları bugün saat 15.30’da TBMM’de bir basın toplantısı ile açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugünkü teklifin kripto varlıklar için ilk kez yasal tanımının yapılmış olacağını vurgulamıştı. Ayrıca, bu düzenleme Türkiye’nin uluslararası finansal uyum çabaları kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kripto varlık, “Dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak elektronik olarak oluşturulup saklanabilen, dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan ve değer veya hak ifade edebilen gayrimaddi varlıklar” olarak tanımlanacak.

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeledeki standartlarını belirleyen FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede Türkiye’nin uyumunu gözden geçirmiş ve ülkeyi 2021’de “gri liste” olarak bilinen listede yer almıştı.

Türkiye, 40 uluslararası standarttan 39’u ile uyumlu. Kripto varlıkların yasal tanımının yapılması, bu alandaki son eksiği gidermeyi amaçlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img