Ana SayfaGündemKocaeli Şehir Hastanesi'ne Ulaşım Tramvayla Hız Kazanıyor!

Kocaeli Şehir Hastanesi’ne Ulaşım Tramvayla Hız Kazanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesi arasında ulaşımı kolaylaştıracak olan 3 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın yarın hizmete açılacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, bu proje ile Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşım süresi 15 dakikaya kadar düşecek ve günde 210 bin vatandaşın taşınması sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üstlendiği bu proje kapsamında, 3.1 kilometrelik hat üzerinde toplamda 5 istasyon bulunacak. Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi olmak üzere beş istasyondan oluşacak olan tramvay hattı, İzmit halkına büyük bir rahatlık sağlayacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Bu proje ile Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede.” dedi.

Proje kapsamında, toplamda 12.4 kilometre ray imalatı ve 5 adet istasyonun betonarme, mimari imalatları tamamlandı. 40 bin 819 m³ beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca, 8 bin 500 m³ taş duvar, 3 bin 980 m² taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık imalatı da tamamlandı. Elektromekanik ve sinyal imalatları da projenin bir parçası oldu.

Kocaeli Şehir Hastanesi

Bakan Uraloğlu, “Şehir Hastanesi Tramvay hattımız ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşım 15 dakikaya düşecek hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamlayarak hizmete açtıklarını da belirtti. İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da toplamda 60.7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarının devam ettiğini de vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img