Ana SayfaYaşamKayseri'de 10 Milyon Yıllık Orman Keşfedildi

Kayseri’de 10 Milyon Yıllık Orman Keşfedildi

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, yaklaşık 10 milyon yıllık ağaç fosillerinin bulunduğu ortaya çıktı. ÇEKÜL Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, bölgenin nadir korunmuş bir doğal yapıya sahip olduğunu belirtti.

ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, yıllardır süren araştırmalar sonucunda Kayseri’nin yer altı envanterinin çıkarıldığını ve bu süreçte çeşitli keşiflerin yapıldığını açıkladı. Özsoy, Kayseri’deki fosil kalıntılarının, bölgede nadir görülen bir doğal oluşum olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Özsoy, “Geçen Kasım ayında yaptığımız çalışmalar sırasında, Kayseri’de şüpheli bir lokasyonda fosil kalıntıları keşfettik. Bu keşif, bölgenin jeolojik zenginliğini ortaya koydu. Ağaçların çoğunlukla fosilleştiği bölge olan Kayseri’de bu kadar iyi korunmuş bir alanın bulunması oldukça önemlidir.” dedi.

Ağaç fosilleriyle ilgili daha detaylı araştırmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Özsoy, uzmanların buluntuları değerlendireceğini ve Kayseri’deki fosillerin türü, yaşları ve oluşum süreçleri hakkında daha kesin bilgilere ulaşacaklarını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img