Ana SayfaEkonomiKartlı Ödemelerde Patlama: Nisanda 1 Trilyon 127,8 Milyar Lira

Kartlı Ödemelerde Patlama: Nisanda 1 Trilyon 127,8 Milyar Lira

Kartlı ödemelerde patlama! Nisan ayında 1 trilyon 127,8 milyar lira! Kişi başı kart sayısı 4,7’ye ulaştı. İnternetten kartlı ödemelerde de artış var.

Türkiye’de kart kullanımı her geçen gün artıyor! Bankalararası Kart Merkezi’nin nisan ayı verilerine göre, kartlı ödemeler geçen yıla göre %107 artarak 1 trilyon 127,8 milyar liraya ulaştı. Bu artışta, koronavirüs salgınında yerleşen temassız ödeme alışkanlığı ve e-ticaretin yaygınlaşması büyük rol oynuyor.

Kişi Başına 4,7 Kart Düşüyor

Türkiye’de kart sayısı da artmaya devam ediyor. Nisan ayı itibarıyla Türkiye’de toplam 406,4 milyon kart bulunuyor. Bu da kişi başına 4,7 kart düştüğü anlamına geliyor.

Kredi Kartları Önde

Kartlı ödemelerde kredi kartları öne çıkıyor. Nisan ayında kredi kartlarıyla 930,4 milyar lira, banka kartlarıyla 175,8 milyar lira, ön ödemeli kartlarla ise 21,6 milyar lira ödeme yapıldı.

İnternetten Kartlı Ödemeler de Arıyor

İnternetten yapılan kartlı ödemeler de artıyor. Nisan ayında internetten kartla 306,5 milyar lira ödeme yapıldı. Bu tutar, geçen yıla göre %106 artış gösteriyor.

Kartlı Ödemelerde Artış Devam Edecek

Uzmanlar, kartlı ödemelerde artışın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyor. Artan e-ticaret hacmi ve temassız ödeme alışkanlığının yaygınlaşması bu artışın en önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img