Ana SayfaYaşamKaçkar Dağları'nda Heliski Heyecanı

Kaçkar Dağları’nda Heliski Heyecanı

Avrupa’ya yakın konumu ve üstün kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi olan Kaçkar Dağları, heliski tutkunları için vazgeçilmez bir adres haline geldi. 2005 yılından bu yana Rize’nin Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri ile Artvin’in Yusufeli ilçesi sınırlarında yapılan heliski, adrenalin ve doğa tutkunlarını bir araya getiriyor.

Kaçkar Dağları

Heliski, kayakçıların bir helikopterle dağın zirvesine çıkarıldığı ve ardından sarp yamaçlardan kayarak aşağı inmelerini içeren ekstrem bir spor olarak tanınıyor. Kaçkar Dağları, bu özelliğiyle dünyanın dört bir yanından sporcuları ağırlıyor. Bölgede bu etkinlik için başlangıçta üç helikopter kullanılırken, şimdilerde etkinliklerin popülerliği arttıkça katılımcı sayısı ve organizasyon büyüklüğü de artmış durumda.

Kaçkar Dağları

İlk hafta etkinliklerine Fransa, Türkiye, İsviçre ve İtalya’dan gelen 20 kişilik bir sporcu kafilesi katılıyor. Etkinlik, elverişli hava koşulları ve 1 metrenin üzerindeki kar kalınlığı sayesinde sporcular için ideal koşullar sunuyor. Sporcuların güvenliği, bölgede en üst düzeyde tutuluyor, zirvelerin yanı sıra hava koşullarının uygun olmadığı günlerde, karla kaplı çam ormanlarında da heyecanlı anlar yaşanıyor.
Bölgeye özel snow-track araçları ile taşınan sporcular, orman içlerindeki benzersiz rotalarda kayak yapma şansı buluyorlar. Nisan ayının ortasına kadar devam etmesi planlanan etkinlik kapsamında bu yıl 400’e yakın sporcu akredite oldu ve şu ana kadar 200’den fazla sporcu bu heyecan verici deneyime katıldı.

Kaçkar Dağları’ndaki heliski etkinliği, sadece kayakseverler için değil, bölge turizmi için de büyük bir öneme sahip. Bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından sporcuları ve doğa tutkunlarını Türkiye’nin eşsiz doğal güzelliklerine çekerek, bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img