Ana SayfaBeslenmeHavuç Çorbası nasıl yapılır?

Havuç Çorbası nasıl yapılır?

Havuç Çorbası nasıl yapılır?.. Bu kolay havuç çorbası tarifi, ürün çekmecenizde unutulan bir torba havucu değerlendirmenin harika bir yoludur.

Havuçlar, püre haline getirilmeden önce soğan, sarımsak ve taze otlar gibi aromatiklerle birlikte pişirilir ve akşam yemeği için lezzetli olan veya öğle yemeği için paketlenen ipeksi pürüzsüz bir çorbaya dönüştürülür.

Tavuk suyunun enfes lezzetini seviyoruz ama vejeteryan çorbası istiyorsanız, tavuk aromalı et suyu, ismine rağmen vejeteryan suyu, doyurucu, zengin aroması ve açık altın rengi nedeniyle sebze suyuna tercih edilir. (Sebze suyu da işe yarar, ancak rengi koyulaştırabilir.) Bazen “tavuksuz” et suyu olarak adlandırılan bu çorba, çoğu süpermarketin doğal gıdalar bölümündeki çorbalarda bulunabilir.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 orta boy soğan, doğranmış

1 sap kereviz, doğranmış

2 diş sarımsak, kıyılmış

1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik veya maydanoz

5 su bardağı doğranmış havuç

2 su bardağı su

4 su bardağı azaltılmış sodyumlu tavuk suyu, “tavuksuz” et suyu (Nota bakın) veya sebze suyu

½ çay kaşığı tuz

Tatmak için taze çekilmiş karabiber

Hazılanması:

Tereyağı eriyene kadar orta ateşte bir Hollandalı fırında tereyağı ve yağı ısıtın. Soğan ve kereviz ekleyin; ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar 4 ila 6 dakika pişirin. Sarımsak ve kekik (veya maydanoz) ekleyin; kokulu olana kadar yaklaşık 10 saniye karıştırarak pişirin. Havuçları karıştırın. Su ve et suyu ekleyin; yüksek ateşte canlı bir kaynamaya getirin. Canlı bir kaynamaya devam etmek için ısıyı azaltın ve çok yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Çorbayı pürüzsüz olana kadar bir karıştırıcıda porsiyonlar halinde püre haline getirin. (Sıcak sıvıları püre haline getirirken dikkatli olun.) Yarım buçuk (kullanılıyorsa), tuz ve karabiberi karıştırın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img