Ana SayfaGündemCHP Lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sert Eleştiriler

CHP Lideri Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sert Eleştiriler

CHP lideri Özel, AYM kararları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Hukuksuz yönetim iddialarını dile getirdi.

Özgür Özel’den Erdoğan’a Anayasa Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Özel, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek, “Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği buradan belli oluyor” ifadelerini kullandı.

“AYM İptal Etti”

Özel, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni eleştirerek, sistemin kökten hukuksuz olduğunu vurguladı. “Tayyip bey, yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak gerekir. Yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Kararları Üzerine

Özel, AYM’nin kararlarının önemine değinerek, “Anayasa Mahkemesi kararları herkesin dilinde. Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev CHP’nindir. 60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik ve başvuru yaptık. Bizim iddia ettiğimiz aykırılıkları AYM 6 yılda inceledi” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kirişleri Kırıktır”

Özel, devletin temel yapısının zayıfladığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP’nin anayasa tanımazlığı getirmiştir” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img