Ana SayfaOtomobilBES ile Kredi Kullanımı Mümkün Hale Geldi!

BES ile Kredi Kullanımı Mümkün Hale Geldi!

BES birikimlerinizi artık bankalarda kredi teminatı olarak kullanabilirsiniz. 3 Haziran’dan itibaren hayata geçen uygulama hakkında detaylar…

3 AEvA 1Bireysel Emeklilik Birikimleri Artık Teminat Olabiliyor

3 Haziran 2024 itibarıyla, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, birikimlerini bankalarda kredi teminatı olarak kullanabilecek. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) koordinasyonunda hayata geçirilen bu uygulama ile BES’te biriken fonlar, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi gibi farklı kredi türlerinde teminat olarak gösterilebilecek.

204Nasıl Çalışacak?

Krediye teminat olarak gösterilen BES birikimleri, kredinin açık olduğu süre boyunca Alacağın Devri Fonlarında değerlenmeye devam edecek. Kredi kapatıldıktan sonra ise teminat gösterilen birikimlerin fon dağılımı, kredi öncesindeki fon dağılımına geri dönecek. Bu süreç EGM tarafından uçtan uca koordine edilecek.

640xauto 26 12023’te Düzenleme Yapılmıştı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 2023 yılında yayınlanan bir yönetmelik ile BES birikimi ile kredi kullanımı önü açılmıştı. Bu sayede BES katılımcıları, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için birikimlerini bozmadan kredi kullanabilecek imkana kavuşmuş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img