Samsun’da Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte, sofralarda kırmızı et yerine balık tercihleri arttı. Özellikle somon balığı, Samsunluların bayram sonrası favorisi haline geldi.
Balıkçı Onurcan Köse, bayram süresince yoğun et tüketiminin ardından balık tezgahlarında hareketliliğin yeniden başladığını belirtti. Köse, “Vatandaşlar bayramda bolca et tüketti. Bayram bitince tezgahlarımızda yoğunluk yeniden başladı. Fiyatlarımız uygun, çeşitlilik de fazla” dedi.
Köse, tezgahtaki güncel balık fiyatlarını da paylaştı:
Balıkçı Onurcan Köse, özellikle kılçıksız ve besleyici yapısıyla öne çıkan somonun en çok tercih edilen balık olduğunu vurguladı.
Vatandaşlar ise genellikle misafir ağırlayacakları zaman veya olta balıkları tezgahlara geldiğinde balık almayı tercih ettiklerini dile getirdi. Bu durum, hem tazeliğe verilen önemi hem de özel günlerdeki sağlıklı beslenme arayışını gösteriyor.

SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025GÜNDEM
19 Aralık 2025SPOR
19 Aralık 2025DÜNYA
19 Aralık 2025EKONOMİ
19 Aralık 2025
1
Samsun’un 517 Yıllık Taşhan’ı Kadın Emeğiyle Canlandı
4225 kez okundu
2
Samsun İlkadım’da Şüpheli Ölüm: Mehmet Kocapicak’ın Cansız Bedeni Evinde Bulundu
3508 kez okundu
3
Vezirköprü’de Öğretmenler Günü Coşkusu
3162 kez okundu
4
Terme’de Kahverengi Kokarca Alarmı: 850 Hane ve 623 Ahır İlaçlandı
2452 kez okundu
5
Ayvacık Belediye Başkanı Şencan’ın Acı Kaybı: Öğretmen Kızı Tuğba Şencan Hayatını Kaybetti
2244 kez okundu