Samsun’da Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte, sofralarda kırmızı et yerine balık tercihleri arttı. Özellikle somon balığı, Samsunluların bayram sonrası favorisi haline geldi.
Balıkçı Onurcan Köse, bayram süresince yoğun et tüketiminin ardından balık tezgahlarında hareketliliğin yeniden başladığını belirtti. Köse, “Vatandaşlar bayramda bolca et tüketti. Bayram bitince tezgahlarımızda yoğunluk yeniden başladı. Fiyatlarımız uygun, çeşitlilik de fazla” dedi.
Köse, tezgahtaki güncel balık fiyatlarını da paylaştı:
Balıkçı Onurcan Köse, özellikle kılçıksız ve besleyici yapısıyla öne çıkan somonun en çok tercih edilen balık olduğunu vurguladı.
Vatandaşlar ise genellikle misafir ağırlayacakları zaman veya olta balıkları tezgahlara geldiğinde balık almayı tercih ettiklerini dile getirdi. Bu durum, hem tazeliğe verilen önemi hem de özel günlerdeki sağlıklı beslenme arayışını gösteriyor.
SAMSUN HABER
14 gün önceSAMSUN HABER
17 Haziran 2025SAMSUN HABER
17 Haziran 2025GÜNDEM
17 Haziran 2025SPOR
17 Haziran 2025DÜNYA
17 Haziran 2025EKONOMİ
17 Haziran 2025