Ana SayfaGündemBakan Özhaseki Açıklama: Yeni Plajlar Geliyor, Tüm Kaçak Yapılar Yıkılacak

Bakan Özhaseki Açıklama: Yeni Plajlar Geliyor, Tüm Kaçak Yapılar Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında “Denizler Halkındır” projesini duyurdu. Proje kapsamında yeni halk plajları açılacak ve kaçak yapılara izin verilmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk’te yaptığı açıklamada “Denizler Halkındır” projesinin detaylarını paylaştı. Bu yaz sahillerde tarama yapılarak tüm kaçak yapılar tespit edilip yıkılacak. Özhaseki, denizlerin halka ait olduğunu vurgulayarak yeni halk plajlarının açılacağını belirtti.

Bakan Özhaseki’nin Açıklamalarından Öne Çıkanlar

  • Sahillerin Denetimi: “Denizler Halkındır” sloganıyla başlatılan hareket kapsamında sahil şeritleri taranacak ve tüm kaçak yapılar yıkılacak.
  • Mavi Bayraklı Plajlar: Türkiye, 555 mavi bayraklı plajı ile dünya üçüncüsü konumunda. Bu plajlar halkın erişimine açık olacak.
  • Kaçak Yapıların Yıkımı: Hatay’dan Artvin’e kadar uzanan sahil şeridinde, vatandaşın denize ulaşımını engelleyen tüm kaçak yapılar yıkılacak.
  • Yeni Halk Plajları: Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yeni halk plajları açılacak ve bu plajlar Çevre Ajansı bünyesinde işletilecek.
  • Yatların Düzenlenmesi: Sahillerde rastgele bağlı yatlar için 50 metre arayla şamandıra sistemi kurulacak ve yatlar bu sisteme bağlanacak.
  • Çevre Cezaları: Deniz kirliliğine neden olan gemilere ağır cezalar uygulanacak. Özhaseki, çevre cezalarının yüksek olduğunu ve deniz kirliliğinin önlenmesi için ciddi önlemler alındığını vurguladı.

Bakan Özhaseki, bu projeyle denizlerin ve sahillerin halkın kullanımına sunulacağını, kaçak yapıların yıkılarak sahillerin temiz ve düzenli hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, yeni halk plajlarıyla vatandaşların deniz keyfini daha rahat ve özgürce yaşayabilecekleri ifade edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img