Ana SayfaMagazinAyten Gökçer Hayatını Kaybetti

Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti

Türk sinema ve tiyatro dünyasının sevilen ismi Ayten Gökçer, 84 yaşında aramızdan ayrıldı. Usta oyuncunun cenazesi, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Türk Tiyatrosu’nun ve sinemasının önemli isimlerinden olan Ayten Gökçer, ‘Taçsız Kral’, ‘Yılan Hikayesi’ ve ‘İstanbul Kırmızısı’ gibi unutulmaz yapımlarda yer aldı. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Gökçer, 2017 yılında geçirdiği felç sonrası sağlık sorunları yaşamıştı. 1953 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’na başlayan Gökçer, 1958 yılında Devlet Tiyatroları sanatçıları arasına katıldı. Sinema kariyerine 1965’te “Taçsız Kral” ile adım atan Gökçer, 1988’de “devlet sanatçısı” unvanını aldı.

Ayten Gökçer’in vefatı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu taziye mesajı yayımladı. İmamoğlu, “Sinema ve tiyatromuzun değerli ismi Ayten Gökçer’in vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ayten Gökçer’in cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi Cüneyt Gökçer’in yanına defnedilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img