Ana SayfaGündemAstrolog Meral Güven Gözaltına Alındı

Astrolog Meral Güven Gözaltına Alındı

Astrolog Meral Güven, sosyal medyada yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alındı. Detaylar haberimizde.

Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle Soruşturma

Astrolog Meral Güven, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayındaki ifadeleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Güven’in sözleri, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle inceleniyor.

Gözaltı Süreci

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, Meral Güven’i adresinde gözaltına aldı. Gözaltı işleminin ardından Güven, emniyete götürülerek ifadesi alındı.

Adli Geçmişi

Meral Güven hakkında adli işlem başlatılırken, daha önce “tehdit ve hakaret”ten iki ayrı suç kaydı bulunduğu, ayrıca “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “kasten yaralama”, “kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma” ve “taksirle yaralama” suçlarından toplam 6 kaydı olduğu belirlendi.

Savcılığın Açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Meral Güven’in sosyal medyada yaptığı açıklamaların incelenmesi sonucu soruşturmanın resen başlatıldığını belirtti. Başsavcılık, sosyal medyada yapılan her türlü paylaşımların hukuka uygun olması gerektiğini vurguladı ve kamu düzenini bozacak ifadelerin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Astrolog Meral Güven’in gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Detaylar için bizi izlemeye devam edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img