Ana SayfaEkonomi5 Milyon Kişiye EYT Müjdesi

5 Milyon Kişiye EYT Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT müjdesi ve emekli maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen programda basın mensuplarıyla buluştu. Bakan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EYT Düzenlemesi ve Gelecek Planları

Bakan Işıkhan, EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha EYT kapsamında emekli olmasının beklendiğini ifade etti.

Işıkhan şu açıklamalarda bulundu: “EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var. Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak.”

Emekli Maaşları ve Sosyal Hizmetler

Bakan Işıkhan, en düşük memur emeklisi maaşının şu anda 14 bin 600 lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklinin bulunduğunu belirtti.

“En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız.”

EYT’li Çalışanlar ve Takvimlendirme

Bakan Işıkhan, EYT kapsamında olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişinin bulunduğunu ve konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yakın zamanda bu konuda takvimin açıklanacağını da ekledi.

“Şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var. Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak.”

Emekliler İçin Yeni Hizmetler

Bakan Işıkhan, emeklilerin sosyal hayatlarını kolaylaştıracak dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturma planlarını da duyurdu. Bu hizmetlerle emeklilerin hayat kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img