Ana SayfaGündem2024 Kruvaziyer Turizminde Türkiye'den Rekor Beklentisi

2024 Kruvaziyer Turizminde Türkiye’den Rekor Beklentisi

Kruvaziyer turizmi, Türkiye’nin turizm sektöründeki yükselen yıldızlarından biri olarak öne çıkıyor. Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’nun açıklamalarına göre, 2024 yılı bu alanda rekorların kırılacağı bir yıl olacak. Ocak ve Şubat aylarında Türkiye’ye ulaşan toplam 23 kruvaziyer gemisi ile sektördeki canlılık gözler önüne serildi. Bu gemiler, 2024’ün ilk iki ayında Türkiye’ye 24 bin 881 yolcu getirdi.

Emrah Yılmaz Çavuşoğlu
Emrah Yılmaz Çavuşoğlu

Camelot Maritime, Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firmalardan biri. Genel Müdür Gürbüz Can, firmanın Astoria Grande gemisinin yeni sezona İstanbul, Kuşadası, İzmir ve Mısır’ın Alexandria limanlarını içerecek bir rota ile başladığını belirtti. Erken sezona rağmen, geminin doluluk oranlarının yüksek olduğunu ve 2024 yılının hem şirketleri adına hem de Türkiye kruvaziyer turizmi adına verimli geçeceğini öngördüklerini ifade etti.

Türkiye’nin kruvaziyer turizmindeki bu yükselişi, 2021 yılında 78 gemi ve 45 bin 362 yolcu ile karşılaştırıldığında daha da belirginleşiyor. 2022’de gemi sayısı 991’e, yolcu sayısı ise 1 milyon 6 bini aşarak rekor bir artış gösterdi. 2023’te ise limanlara gelen kruvaziyer gemi sayısı bin 192’ye, yolcu sayısı 1 milyon 542 bin 522’ye ulaştı.

Kruvaziyer Turizmi

Camelot Maritime’ın sektöre olan katkıları ve sektördeki genel büyüme, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde bir “altın yıl” yaşamasına zemin hazırlıyor. Ülke, tarihi ve doğal güzellikleri ile kruvaziyer turizminde tercih edilen bir destinasyon olmayı sürdürüyor. Bu gelişmeler, Türkiye’nin turizm hedefleri doğrultusunda önemli bir rol oynamaya devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img