Ana SayfaEkonomi2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi! Ödemeler Başladı

2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi! Ödemeler Başladı

Bakan Göktaş duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu kapsamında 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi ödemeleri başladı. Detaylar haberimizde.

Faizsiz Kredi Desteği Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sağlanacak faizsiz kredi ödemelerinin başladığını duyurdu. Göktaş, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aile ve Gençlik Fonu Nedir?

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’na şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirtti. Proje, aile kurumunun desteklenmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve aile yapısının güçlendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonuyla hayata geçirildi.

Pilot Uygulama ve Kredi Detayları

Projenin pilot uygulamasına Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlandığını aktaran Göktaş, “Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz” dedi.

Başvuru Şartları ve Eğitim Programları

Fondan yararlanmak isteyen gençlerin, bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanması ve evlilik sonrası eğitim programlarına katılmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Şimdiye kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Ödemeler Başladı

Bakan Göktaş, eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere yönelik ödemelerin başladığını açıkladı. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img