Tavuk döner tehlikesi giderek büyüyor.
Zehirlenmelerin arttığı son günlerde uzmanlar pişmiş etin üzerine çit et takviyesiyle oluşan salmonella tehlikesine dikkat çekiyor.
Bazı dönercilerin sosyal medyada gıda kurallarını ihlal eden görüntüleri tepki çekerken tüm yurtta eş zamanlı denetimler gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatları doğrultusunda Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri tarafından “Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği” çerçevesinde tüm ülkede olduğu gibi eş zamanlı denetim yapıldı.
Yapılan denetimlerde özelikle gıda da izlenebilirlik ve ürünlerin muhafaza şartlarına önem verildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, “Tüketicilerin gıda konusunda karşılaştıkları tüm sorun ve şikâyetlerini Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattı’na iletebilirler.” denildi.
SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025GÜNDEM
19 Aralık 2025SPOR
19 Aralık 2025DÜNYA
19 Aralık 2025EKONOMİ
19 Aralık 2025
1
Ramazan Bayramı’nın 2. gününde kaza bilançosu ağırlaştı
3719 kez okundu
2
Özgür Özel Saçmaladı: Hakim ve Savcıları Yargılayacağız
1238 kez okundu
3
Kurban Bayramı’nın İlk Gününde 14 Bini Aşkın Yaralanma
1184 kez okundu
4
Samsun’da ele geçirildi: Tam 2 ton!
937 kez okundu
5
Antalya’da Aile Katliamı: Polis Memuru Eşi ve 2 Kızını Öldürdü
795 kez okundu