DOLAR 42,8044 0.17%
EURO 50,1756 -0.07%
ALTIN 5.971,320,28
BITCOIN 37698571.00609%
Samsun
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Samsun 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali İçin Başvurular Başladı
89 okunma

Samsun 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali İçin Başvurular Başladı

Samsun’un gastronomi turizmine katkı sağlayacak 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, 29 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Çobanlı İskelesi’nde düzenlenecek. Başvurular 15 Mayıs’a kadar sürecek.

ABONE OL
Nisan 17, 2025 12:38
Samsun 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali İçin Başvurular Başladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun, gastronomi tutkunlarını ve yöresel lezzet meraklılarını 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali ile buluşturmaya hazırlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 29 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek festival için başvurular başladı.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Başvurular 15 Mayıs’a kadar

Festivalde stand açmak veya yarışmalara katılmak isteyenler, 15 Mayıs 2025 tarihine kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Yarışma kuralları ve katılım koşullarına dair tüm detaylar da yine belediyenin resmi sitesinde yer alıyor.

Festivalde Neler Olacak?

Festivalin ev sahipliğini Çobanlı İskelesi üstlenirken, 4 gün boyunca dolu dolu bir program ziyaretçileri bekliyor. İşte öne çıkan etkinlikler:

  • Yabani Otların Keşfi ve Tanınması Etkinliği

  • En Lezzetli Ot Yemeği Yarışması

  • En Lezzetli Otlu Tatlı Yarışması

  • Bitki Çayı Demleme Yarışması

  • Liseler Arası Otlu Lezzetler Yarışması

  • Canlı Mutfak Atölyeleri

  • Gastronomi Temalı Söyleşiler

Festival, Samsun’un yöresel mutfağını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlarken, turizm ve kültürel değerlerin güçlendirilmesine de katkı sağlayacak.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r