Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 8 Mayıs günü yaşanan toplu zehirlenme vakasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Aynı gün öğle yemeği yiyen 10 farklı fabrikanın 225 çalışanı, mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol ekipleri, olayın ardından yemekte sunulan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numuneler aldı. Numuneler Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz edildi.
Yapılan laboratuvar incelemesinde zehirlenmeye "magnolya tatlısının" neden olduğu tespit edildi.
İncelemelerin ardından yemek hizmetini sağlayan firmaya idari para cezası uygulandı. Ayrıca zehirlenen işçilerin de firma hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.
Hastaneye kaldırılan 225 işçinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildikleri bildirildi. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma devam ediyor.