Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan sanayi sitesinde faaliyet gösteren 10 ayrı fabrikada öğle yemeğinden sonra toplu gıda zehirlenmesi vakası yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, işçilere aynı yemek firmasının hazırladığı öğle yemeğinde sütlü tatlı, tavuk suyu çorbası ve pilav ikram edildi. Saat 17.00 sıralarında işçilerde kusma, mide ağrısı ve halsizlik şikayetleri görülmeye başlandı.
Toplam 133 işçi, sağlık ekipleri tarafından veya kendi imkanlarıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve iki özel hastaneye kaldırıldı. Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili olarak yetkili birimler tarafından soruşturma başlatıldı. Numunelerin inceleneceği, ilgili yemek firması hakkında inceleme yapılacağı öğrenildi.