Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Bafra’da Başladı

Samsun’da 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali Bafra’da başladı. Binlerce yenilebilir ot ve geleneksel yemekler, 4 gün boyunca kültür ve lezzet şöleni sunacak.

Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Bafra’da Başladı
Haberi Sesli Oku
Samsun Haber 29.05.2025 16:16:00 20 0

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 8’incisi düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Bafra ilçesinde gerçekleştirilen renkli etkinliklerle start aldı. Festivalde bin 800’den fazla yenilebilir ot ve bu otlardan yapılan geleneksel yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

BAFRA’DA YOĞUN İLGİ VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Sürmeli Mahallesi’nde gerçekleşen festivalin ilk günü, tadım aktiviteleri, doğada resim atölyeleri, çocuk oyunları ve doğal ürünler pazarı gibi etkinliklerle dolu dolu geçti. Katılımcılar, hem eğlendi hem de Samsun’un zengin gastronomi kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

4 GÜNLÜK LEZZET VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

30 Mayıs Cuma günü Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde yapılacak açılışla festival devam edecek. 1 Haziran’a kadar sürecek organizasyonda yemek yarışmaları, gastronomi söyleşileri ve ot yemekleri atölyeleri yer alacak. Doğadan toplanan otlarla hazırlanan yüzlerce geleneksel tarif festivalin öne çıkan unsurları arasında olacak.

DESTEKÇİLERİN KATKISIYLA BÜYÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen festivale; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği de destek veriyor.