Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 8’incisi düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Bafra ilçesinde gerçekleştirilen renkli etkinliklerle start aldı. Festivalde bin 800’den fazla yenilebilir ot ve bu otlardan yapılan geleneksel yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Sürmeli Mahallesi’nde gerçekleşen festivalin ilk günü, tadım aktiviteleri, doğada resim atölyeleri, çocuk oyunları ve doğal ürünler pazarı gibi etkinliklerle dolu dolu geçti. Katılımcılar, hem eğlendi hem de Samsun’un zengin gastronomi kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.
30 Mayıs Cuma günü Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde yapılacak açılışla festival devam edecek. 1 Haziran’a kadar sürecek organizasyonda yemek yarışmaları, gastronomi söyleşileri ve ot yemekleri atölyeleri yer alacak. Doğadan toplanan otlarla hazırlanan yüzlerce geleneksel tarif festivalin öne çıkan unsurları arasında olacak.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen festivale; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği de destek veriyor.