Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren 10 farklı fabrikada çalışan 225 işçi, öğle yemeği sonrası mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi şikâyetlerle hastaneye başvurdu. Olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.
Hastanelere kaldırılan 225 işçiden 220’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 5 işçinin tedavisinin hastanede sürdüğü bildirildi. Sağlık yetkilileri, bu işçilerin de durumlarının iyi olduğunu ve gün içinde taburcu edilmelerinin beklendiğini açıkladı.
Olay sonrası İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, işçilere verilen tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numuneler alarak Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdi. Numuneler üzerinde bakteriyel analiz çalışmaları başlatıldı.
Yetkililer, analiz sonuçlarına göre zehirlenmeye neden olan gıda maddesinin tespit edilerek, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı. Gıda güvenliği açısından önemli olan bu olayla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği belirtildi.