Türkiye’de 15 Nisan–1 Eylül 2025 tarihleri arasında yürürlükte olan endüstriyel balıkçılık yasağı, tüm denizlerde gırgır ve paraketa gibi yöntemlerle yapılan ticari avcılığı durdurdu. Ancak Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisindeki balıkçı tezgâhları, amatör balıkçılar sayesinde dolup taşıyor.
Balıkçı Emin Avcı, balık tezgâhlarında hâlâ çeşitliliğin sürdüğünü belirtti. “Vatandaş balığa doydu” diyen Avcı, özellikle somon, alabalık, levrek ve çupra gibi türlerin tercih edilmesini önerdi.
Yasak döneminde en çok tercih edilen balıklar arasında istavrit ve mezgit öne çıkıyor. Avcı, "Mezgit, istavrit, somon, levrek, çupra, barbun türü şeyler satıyoruz. Revaçta olan balıklar bunlar." açıklamasında bulundu.
Çupra: 350 TL
İstavrit & Barbun: 200 TL
Alabalık: 175 TL
Mezgit, Kefal & Somon: 150 TL
İsparoz: 100 TL