Karadeniz’in hırçın sularından sofralara ulaşan mezgit, hamsi, istavrit ve barbun gibi lezzetli balıklar, sezonun son günlerinde tezgahlarda alıcılarını bekliyor. 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek başlayan deniz av sezonu, 15 Nisan’da sona erecek.
Balık satıcısı Yaşar Köse, sezonun oldukça bereketli geçtiğini belirterek, “Palamutla başlayan sezonu hamsi, mezgit, istavrit ve barbun izledi. Hem balıkçılar hem tüketiciler memnun kaldı. Fiyatların da uygun olması nedeniyle vatandaşlar bol bol balık tüketti,” dedi.
“15 Nisan’a kadar deniz balıklarını bol bol tüketin. Sonrasında sadece kültür balıkları tezgahlarda olacak,” diye uyarıda bulundu.
Sezon sonunda, yumurtlama dönemine girecek olan birçok deniz balığının avlanması yasaklanacak. Bu tarihten itibaren tezgahlarda levrek, çipura, sazan, kefal, somon ve alabalık gibi kültür balıkları yer alacak.
Balık Türü | Fiyat (TL/Kg) |
---|---|
Mezgit | 200 TL |
Hamsi | 150 TL |
İstavrit | 150 TL |
Levrek / Çipura | 320 TL |
Kalkan | 700 TL |
Somon | 180 TL |
Alabalık | 150 TL |
Barbun | 200 TL |
Kefal | 100 TL |
Norveç Somonu | 230 TL |
SAMSUN HABER
24 Nisan 2025SAMSUN HABER
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025SPOR
24 Nisan 2025DÜNYA
24 Nisan 2025EKONOMİ
24 Nisan 2025EKONOMİ
24 Nisan 2025